Prodavnica je zatvorena zbog godišnjeg odmora. Uskoro smo opet tu za vas!

Gas propusna (GP) kontaktna sočiva su tvrda kontaktna sočiva napravljena od jedinjenja koja sadrže silikon i koja propuštaju kiseonik kroz materijal sočiva do oka. Iako nisu toliko popularna kao meka kontaktna sočiva, GP sočiva nude brojne prednosti u odnosu na meka sočiva. 

Gas propusna sočiva

Prednosti gas propusnih sočiva: 

GP sočiva omogućavaju vašim očima da bolje „dišu“. Gas propusna sočiva omogućavaju da više kiseonika dođe do prednje površine oka. Ovo smanjuje rizik od problema sa očima uzrokovanih hipoksijom (smanjeno snabdevanje kiseonikom). Gas propusna sočiva pruža bolju abzorbiranje kiseonikom od većine mekih sočiva.

GP sočiva pružaju oštriji vid. Gas propusna sočiva bolje održavaju oblik oka, dok meka sočiva, mogu da fluktuiraju u obliku i jasnoći ako počnu da gube vlažnost. Gas propusna sočiva takođe pružaju stabilniju i tačniju korekciju astigmatizma.

GP sočiva traju duže. Gas propusna sočiva su kruta sočiva, i zbog toga su otpornija na cepanje ili oštećenje. Takođe ih je lakše održavati čistima i ne treba ih često menjati poput mekih sočiva. Uz odgovarajuću negu, jedan par GP sočiva može trajati godinu dana. Pošto su dugotrajni, GP sočiva se novčano isplaćuju na dužoj stazi.

GP sočiva mogu usporiti napredovanje kratkovidnosti. Pored njihovih drugih prednosti, neka istraživanja sugerišu da nošenje propusnih sočiva kod neke dece može usporiti napredovanje kratkovidnosti (kratkovidnosti). Lekari opšte prakse takođe se koriste za ortokeratologiju, gde se tokom spavanja nose posebno dizajnirani kontakti za preoblikovanje rožnjače i poboljšanje vida.

 

Mane gas propusnih sočiva:

Zašto ne nose svi gas propusna sočiva? Potencijalni nedostaci GP sočiva (u poređenju sa mekim sočivima) su:

Potreba za adaptacijom. Za razliku od nošenja mekih sočiva (koja su udobna od samog početka), možda će vam trebati nekoliko nedelja pre nego što budete mogli udobno da nosite GP sočiva ceo dan. U početku ćete možda moći da nosite sočiva samo nekoliko sati dnevno dok vam se rožnjače ne prilagode. Ali ako budete mogli da istrajete tih prvih nekoliko dana, bićete prijatno iznenađeni koliko ugodne GP sočiva postaju. Mnogi korisnici koji sa mekih sočiva pređu na GP sočiva, kažu da su udobnija od mekih sočiva (nakon što im se oči potpuno prilagode) i vid im je primetno jasniji.

Problematičnost nošenja na kraćim intervalima. Da biste se u potpunosti prilagodili GP sočivima i da biste ih udobno nosili, morate ih nositi svaki dan. Ako prestanete da ih nosite nekoliko dana, bićete svesniji sočiva na očima i moraćete da se prilagodite sočivima.

Povećana mogućnost pomeranja sočiva. Budući da su manja od mekih kontaktnih sočiva, gas propusna sočiva mogu lakše da se pomere tokom naglih pokreta (sportske aktivnosti) ili ako snažno trljate oči.

Ranjivost na pesak i prašinu. GP sočiva se manje prilagođavaju obliku vašeg oka kao meka sočiva, pa je moguće da pesak ili prašina uđu ispod sočiva. Ovaj rizik možete minimizirati nošenjem sunčanih naočara na otvorenom.

Veći troškovi zamene sočiva. Pošto su inicialni troškovi veći za GP sočiva u poredjenju sa mekim sočivima, u slučaju da ih izgubite, zamena će biti skuplja. Takođe, može vam trebati i do nedelju dana da se zameni GP sočivo. Zato je dobra ideja da kupite rezervni par kako biste izbegli neprijatnost bez GP sočiva ako ga izgubite ili slomite.

 

Najbolje od oba sveta?

Budući da je udobnost primarna prepreka za upotrebu gas propusnih sočiva, važno je razlikovati sočiva izradjena po starijom tehnologijom i nova sa modernom tehnologijom. Nova sočiva kao što proizvodi OculoLens-a, su u mnogome komfornija od predhodnih generacija i usobnost nošenja je približna mekim sočivima.

U slučaju da želite saznati više o specifikacijama i cenama gas propusnih sočiva, kliknite OVDE.

Besplatna dostava

Besplatna dostava

Iskoristite priliku i naručite u vrednosti većoj od 3000din i dobićete besplatnu kućnu dostavu!
Imate pitanja?

Imate pitanja?

Za sva vaša pitanja u vezi kontaktnih sočiva stojimo vam na raspolaganju.
Zašto da izaberete nas?

Zašto da izaberete nas?

Vrhunski proizvodi | Najjeftinija sočiva | Brza isporuka | Garancija

Poklon za lojalnost

Poklon za lojalnost

Kod svake kupovine preko 3000 dinara ostvarujete popust, koji možete iskoristiti prilikom sledeće kupovine.

Originalni proizvodi

Originalni proizvodi

Naša prodavnica se snabdeva od licenciranih snabdevača i sa nama ste uvek sigurni da dobijate originalne proizvode.
Povraćaj / Garancija

Povraćaj / Garancija

U slučaju da imate primedbu za dobijen proizvod možete ga vratiti u roku od 14 dana.