Prodavnica je otvorena. Naručite još danas Vaša kontaktna sočiva!

Kontaktna sočiva za sport

Ako redovno vežbate ili se bavite sportom, moćićete da primetite popriličnu razliku u nošenju kontaktnih sočiva u poređenju sa naočarima. Bez obzira da li se bavite fudbalom, tenisom ili jogom, imaćete fokus na vašem celokupnom vidnom polju i sa savršenom jasnoćom možete pratiti dešavanja.

Kontaktna sočiva za sport

Prednosti kontaktnih sočiva za sport

 • Za razliku od naočara, kontaktna sočiva vam neće skliznuti niz lice ako se znojite, skačete, trčite ili vežbate.
 • Odlične su za brze sportove koji zahtevaju da budete okretni jer poboljšavaju stabilnost vida i pružaju vam široko vidno polje.
 • Ne staju na put kacigama, kapama i drugim pokrivačima za glavu.
 • Tokom grubih ili kontaktnih sportova kao što su borilačke veštine, kontaktna sočiva takođe uklanjaju rizik od povreda oka, koja mogu biti prouzrokovana slomljenjem naočara.
 • Kiša ili sjaj, kontaktna sočiva se neće zamagliti, prekriti kišnim kapima ili zaprljati po lošem vremenu a u suvim uslovima se neće prašiti.
 • Kontaktna sočiva sa UV filterom zaštitiće vaše oči od sunca tokom celog dana - bilo da se radi o planini, na terenu za tenis ili igranju igara na plaži.

Važno: kontaktna sočiva koji filtriraju UV zračenje nisu zamena za zaštitne naočare sa UV zaštitom. Sunčane naočare ne prekrivaju u potpunosti oko i okolno područje.

Plivanje kontaktna sočivaKontaktna sočiva za plivanje i vodene sportove

Po pravilu, kontaktna sočiva i vodu ne treba mešati. Ne samo da mogu da ispadnu, bakterije koje se prenose vodom mogu se prikačiti za sočiva i prouzrokovati infekcije.

Ako ste redovni plivač, preporučujemo vam da izbegavate nošenje kontaktnih sočiva i umesto toga kupite zaštitne naočare. Ako to nije opcija, sočiva za jednokratnu upotrebu su najsigurnija vrsta kontaktnih sočiva za vodene sportove. Nosite ih zajedno sa zaštitnim naočarima i bacite ih kada izadjete iz vode kako bi smanjili rizik od infekcije.

Skijanje kontaktna sočivaKontaktna sočiva za zimske sportove

Kontaktna sočiva se preporučuju za sve ljubitelje zimskih sportova i za one koje vole planinarenje. Glavni prednosti sočiva u poredjenju sa naočarima je da se ne mogu zamagliti i ne mogu pasti. Kontaktna sočiva će vam pružiti takodje i šire polje perifialnog vida.

UV zračenje nije prisutan samo u letnjim mesecima već tokom cele godine. Razmislite o UV zaštiti kada je u pitanju izbor kontaktnih sočiva. Neka od sočiva su opremljena UV filterom ali to nije slučaj za većinu sočiva.

Košarka, futbal kontaktna sočivaKontaktna sočiva za sportove sa loptom

Sportovi poput fudbala, košarke, odbojke i tenisa zahtevaju dobar periferni vid kako biste mogli da vidite loptu i druge igrače. Kontaktna sočiva mogu pružiti jasan i fokusiran vid kroz celo vidno polje, što znači da ćete igrati bolje zbog boljeg razumevanja vaše okoline.

Nošenjem sočiva izbećićete opasnost da vas lopta pogodi i polomi dioptrijske naočare.

Mitovi nošenja kontaktnih sočiva za sport

 • Mogu vam ispasti iz oka: Veoma je mala verovatnoća da će vam kontaktna sočiva ispasti iz oka. Sočiva se mogu pomeriti tokom kontaktnih sportova, međutim, ovo je izuzetno retko.
 • Suše se prilikom vežbanja na otvorenom: Iako je tačno da u nekim sportovima na otvorenom koji uključuju brzinu, poput biciklizma, MTB-a ili trčanja na stazi, kontaktna sočiva mogu da se osuše zbog vremenskih uslova, takođe postoji mnoštvo rešenja. Možete da koristite kapi za oči da biste ih dodatno hidrirali ili da nosite zaštitne naočare ili sunčane naočare.
 • Mogu da mi se zaglave iza oka: Uobičajena zabluda je da je moguće izgubiti sočivo iza oka. Međutim, možemo sa sigurnošću reći da se to ne može dogoditi. Iako je jedan od najdelikatnijih delova tela, ujedno je i jedan od najosetljivijih. Sva neželjena strana tela, poput prašine ili raseljenih kontaktnih sočiva, isperu se suzama.
 • Oni mogu da oštete moje oko ako dobijem udarac: U retkim slučajevima kada primite udarac direktno u oko, vaša kontaktna sočiva su mnogo sigurnija opcija od naočara. Savremena kontaktna sočiva su proizvedene od neverovatno laganih, mekanih i glatkih materijala, koji neće oštetiti vaše oko. U ekstremnom slučaju, osetićete samo privremenu nelagodnost.
 • Kontaktna sočiva za sport su skupe: Sport sa sočivima ne mora biti skup. Čak i ako ostatak vremena želite da se držite naočara, možete dobiti zalihu od 30 sočiva za jednokratnu upotrebu po pristupačnoj ceni  koji ćete koristiti samo tokom vežbanja. Jednostavno ih nosite samo jednom, a zatim bacite.
 • Održavanje sočiva je komplikovano: Ako se odlučite da koristite dnevna sočiva, neće im trebati nikakvo održavanje. Kada završite sa vašim sportskim aktivnostima , jednostavno ih bacite.
Besplatna dostava

Besplatna dostava

Iskoristite priliku i naručite u vrednosti većoj od 3000din i dobićete besplatnu kućnu dostavu!
Imate pitanja?

Imate pitanja?

Za sva vaša pitanja u vezi kontaktnih sočiva stojimo vam na raspolaganju.
Zašto da izaberete nas?

Zašto da izaberete nas?

Vrhunski proizvodi | Najjeftinija sočiva | Brza isporuka | Garancija

Poklon za lojalnost

Poklon za lojalnost

Kod svake kupovine preko 3000 dinara ostvarujete popust, koji možete iskoristiti prilikom sledeće kupovine.

Originalni proizvodi

Originalni proizvodi

Naša prodavnica se snabdeva od licenciranih snabdevača i sa nama ste uvek sigurni da dobijate originalne proizvode.
Povraćaj / Garancija

Povraćaj / Garancija

U slučaju da imate primedbu za dobijen proizvod možete ga vratiti u roku od 14 dana.